Hamburger o działaniu przeciwzapalnym? Sok z buraka zamiast viagry?To możliwe. Zawartość talerza wpływa zarówno na ciało, jak i na umysł. Może poprawić humor i wyostrzyć zmysły, leczyć stany lękowe i depresję, a nawet przeciwdziałać wielu groźnym chorobom i opóźniać procesy starzenia. A wszystko zaczyna się w jelitach.Znany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt oraz dziennikarz naukowy Henrik Ennart przekonują, że zdrowe odżywianie nie jest trudne - wystarczy wiedzieć, co nam służy i dlaczego. Proste przepisy połączone z lekkostrawną wiedzą z zakresu medycyny i psychologii pomogą zmienić podejście do jedzenia i odnaleźć szczęście w kuchni i poza nią.* Jakie pokarmy powodują stany zapalne i depresję?* Jak stres wpływa na brzuch?* Co uszczęśliwia jelita?* Na czym polega cukrowy blues?* Jak wyeliminować z jadłospisu złodziei szczęścia?* Które superprodukty ukoją ciało i duszę?Czytaj, jedz i bądź szczęśliwy!
UWAGI:
Bibliografia na stronach 234-[239]. Indeks.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni