Atlas prezentuje 108 gatunków grzybów występujących w Polsce. Ułatwi rozpoznanie większości najpopularniejszych i najchętniej zbieranych gatunków grzybów oraz pomoże w odróżnieniu ich od niejadalnych i trujących.Wygodny kieszonkowy format.Fotografie lub ilustracje wszystkich prezentowanych gatunków z dokładnym opisem najważniejszych cech potrzebnych do prawidłowiej identyfikacji. Opisy wszystkich niebezpiecznie trujących gatunków występujących w Polsce wraz ze wskazaniem grzybów jadalnych, z którymi najczęściej są mylone. Dokładne informacje o porze i miejscach występowania.Porady dotyczące zastosowania w kuchni najlepszych grzybów jadalnych.Około 200 fotografii uzupełniających ukazujących owocniki w różnym wieku w naturalnym otoczeniu.Wstęp z informacjami, czym są grzyby oraz poradami, jak je rozpoznawać i we właściwy sposób zbierać.
UWAGI:
Indeks gatunków.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni