CENTRALNY KATALOG KSIĘGOZBIORU
Znaleziono 1 pozycję o tematyce: Gruzja 20 w.
|
AUTOR: | Amiradżibi, Helena |
POZ/ODP: | Helena Amiradżibi. | |
ADRES WYDAWNICZY: | Warszawa : Wydawnictwo Trio, 2007. |
HASŁA: | - Amiradżibi, Helena - (1932- ).
- Kucharstwo
- Gruzja - 20 w.
- ZSRR - historia
|
OPIS FIZYCZNY: | 319, [1] s. : il. ; 21 cm. |
SYGNATURA: | 93/94 |
KOD KRESKOWY INWENTARZ: | 800000890232 | 89023 |
SPIS TREŚCI: Pokaż spis treści >>- Krótka rozmowa zamiast wstępu
- Dramatis personae
- Mira
- Kotlet mielony Wardena
- Łobio
- Tołma, czyli gołąbki po gruzińsku
- Sałatka buraczana z majonezem
- Artioszki, czyli karczochy
- Pilaw
- Macwnis szeciamandi, czyli zupa jogurtowa
- Konfitura z pigwy
- Kurczak a la tabakhá
- Czachochbili
- Zupa grzybowa
- Dynia podpiekana
- Omlet na surowo
- Chali-Phapha
- Czurczcheły
- Barszcz po rosyjsku
- Mięso
- Dżon-dżoli
- Pot-au-tałachi
- Konfitura z orzechów
- Wódka
- Raki i piwo
- Saciwi
- Pieczone karczochy
- Karp faszerowany po żydowsku
- Czarna rzepa
|
DOSTĘPNOŚĆ: |
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni | |
|
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU? |
|
WYDRUK KATALOGÓW |
|
|