Przewodnik po świecie herbaty - napoju, który wywiera korzystny wpływ na nasze zdrowie i jest skutecznym eliksirem młodości. Jak się ją preparuje? W jaki sposób parzy? Czym różni się herbata czarna od czerwonej, zielonej i białej, i jak je stosować? Na czym polegają ceremonie picia herbaty na Dalekim Wschodzie? Herbaciana praktyka i tajemnice, magia i konkretne właściwości lecznicze, przegląd gatunków i przepisy na przygotowanie.
UWAGI:
Tyt. oryg.: "Todos los tés del mundo" 2004. Publ. klubu Świat Książki nr 5747.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Zaletą NATURALNYCH KAW I HERBAT jest nie tylko ich niewielki koszt, ale przede wszystkim pozytywny wpływ na zdrowie: ułatwiają zasypianie, detoksykują, łagodzą stres, uspokajają, wspomagają leczenie chorób. Kawy i herbaty mogą być niezwykłe i bardzo zaskakujące, więc nie ograniczaj się do tego, co znajdziesz w sklepach! Kreuj unikalne smaki, zbieraj rośliny wokół siebie, odkrywaj nowe połączenia!
Książka zawiera mnóstwo przepisów na niezwykle smaczne i łatwe w przygotowaniu napary z łatwo dostępnych dzikich roślin, które rosną wokół nas. Już nie musisz być skazany na mieszanki proponowane przez producentów.