Książka stanowi kompendium wiedzy o usługach gastronomicznych świadczonych w ogólnodostępnej bazie żywieniowej. Pozycja wydawnicza polecana jako podręcznik akademicki wspomagający treści prezentowane na specjalnościach gastronomia i hotelarstwo ze szczególnym uwzględnieniem przedmiotów poświęconych gastronomii i organizacji usług gastronomicznych.
Publikacja adresowana także do osób prowadzących działalność gastronomiczną, chcących usystematyzować wiedzę praktyczną w tej dziedzinie.
W opracowaniu omówiono m.in. następujące zagadnienia: - formy usług gastronomicznych i ich organizacja; - zasady formowania zakładu gastronomicznego z uwzględnieniem jego funkcjonalności i bezpiecznej produkcji żywności; - podstawy prawne obowiązujące w branży gastronomicznej; - procedury niezbędne do założenia i uruchomienia działalności gastronomicznej; - zagrożenia mogące wystąpić podczas prowadzenia działalności gastronomicznej, a także sposoby i systemy gwarantujące bezpieczną produkcję gastronomiczną; - dobór pracowników gastronomii i cechy, jakimi powinni się oni odznaczać; - procedury i wymagania dotyczące unormowania działalności gastronomicznej; - proces produkcji gastronomicznej; - elementy obsługi konsumenta.
Fascynująca opowieść o życiu absolutnej królowej polskiej gastronomii i jednej z najbardziej znanych i wpływowych Polek. Szczera i dotychczas nieznana historia, z której dowiadujemy się jak długą i krętą drogę musiała przejść bohaterka, aby być tu, gdzie jest obecnie. Autorzy zabierają czytelnika w niezwykle emocjonalną podróż, gdzie szczęście miesza się samotnością, zaufanie i wiara z naiwnością, a los bywa równie łaskawy co okrutny. Opowieść o niezwykłej sile, wierze we własne możliwości i ciekawości świata, która pozwala sięgać po marzenia!
UWAGI:
Miejsce wydania na podstawie serwisu e-ISBN.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni