PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21

KATALOG KSIĘGOZBIORU WYPOŻYCZALNI DLA DOROSŁYCH I MŁODZIEŻY

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               


Zamień chemię na jedzenie : nowe przepisy
LDR
02158cam|a2200241|i 4500
001
n 20150223111707086262
005
20231214121015.0
008
150223s2014____pl_|||a|||||||001|||pol_d
020
_ _
a 9788324032204
040
_ _
a WA N c WA N d WAR_ZOL d WAR_BIA d SOCH_SOM
100
1 _
a Bator, Julita. 1 n 2013176386
245
1 0
a Zamień chemię na jedzenie : b nowe przepisy / c Julita Bator ; zdj. Jakub Bator.
260
_ _
a Kraków : b Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, c 2014.
960
_ _
b Znak
300
_ _
a 269, [1] s. : b il. kolor. ; c 21 cm.
504
_ _
a Bibliogr. s. 261-263. Indeks.
650
_ 7
a Odżywianie x higiena 2 JHP BN
655
_ 7
a Przepisy kulinarne 2 JHP BN
700
1 _
a Bator, Jakub. e Fot.
920
_ _
a 978-83-240-3220-4
970
_ _
a Jeśli jeszcze nie porzuciłaś jedzenia bez chemii, najlepsze przed Tobą!Julita Bator już zmieniła nawyki żywieniowe Polaków. Przekonała czytelników, że można dobrze się odżywiać bez wydawania wielkich pieniędzy. Tym razem, odpowiadając na prośby czytelniczek, proponuje nam praktyczną książkę złożoną przede wszystkim z przepisów. Jednak nie byłaby sobą, gdyby nie zaproponowała podejścia oryginalnego. Pokazuje, jak można eliminować chemię z codziennych posiłków, z potraw przygotowywanych na przyjęcia (także dla dzieci!), z dań świątecznych. A także z kanapek pakowanych do pracy, z jedzenia dla osób prowadzących sportowy tryb życia.Książkę ilustrują zdjęcia potraw, pokazujące, że jedzenie bez chemii prezentuje się znacznie lepiej od syntetycznego, kipiącego od poprawiaczy smaku, zapachu i od sztucznych barwników. Niestety, to drugie jedzenie króluje w każdym spożywczaku i na polskich stołach.Jak w kilka minut przygotować pasztet z ciecierzycy lub koktajl z jarmużu? Jak upiec z dziećmi zdrowe pierniczki na choinkę? Jak przygotować baton energetyczny dla biegaczy?Gotując zdrowo, dbasz o swoją rodzinę i zwiększasz szansę na uniknięcie cukrzycy, a może także raka. Z każdego kęsa jedzenia warto wyeliminować chemiczne dodatki.
980
_ _
a 641.55/.56