PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21

CENTRALNY KATALOG KSIĘGOZBIORU

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               


O dobrym jedzeniu : opowieści z pola, ogrodu i lasu
LDR
02406cam a2200325 i 4500
001
n 20171027095002081449
005
20231214121618.0
008
171027s2017____pl_|||||_|||||000|||pol_d
020
_ _
a 9788380494503
040
_ _
a WA M c WA M d WAR_BSR d SOCH_SOM
100
1 _
a Michalak, Agata d (1981- ). e Autor
245
1 0
a O dobrym jedzeniu : b opowieści z pola, ogrodu i lasu / c Agata Michalak.
260
_ _
a Wołowiec : b Wydawnictwo Czarne, c 2017.
300
_ _
a 212, [4] strony ; c 23 cm.
336
_ _
a Tekst b txt 2 rdacontent
337
_ _
a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia
338
_ _
a Wolumin b nc 2 rdacarrier
504
_ _
a Bibliografia strony [214-215].
650
_ 7
a Produkty ekologiczne 2 JHP BN
650
_ 7
a Rolnictwo ekologiczne z Polska y 21 w. 2 JHP BN
650
_ 7
a Rolnictwo x wpływ na środowisko z Polska y 21 w. 2 JHP BN
650
_ 7
a Żywność ekologiczna z Polska y 21 w. 2 JHP BN
655
_ 7
a Publicystyka polska y 21 w. 2 JHP BN
710
2 _
a Wydawnictwo Czarne. 4 pbl e Wydawca
920
_ _
a 978-83-8049-450-3
970
_ _
a Soczysty, dojrzały pomidor w środku lata czy jego blady cień z holenderskiej uprawy całorocznej? Oto pytanie, które zadaje sobie coraz więcej Polaków.Gdy po latach niedoborów zachłysnęliśmy się bogactwem towarów w na sklepowych półkach, z zachwytu zapomnieliśmy o tym, co rodzime, dobre i zdrowe. Dopiero niedawno przestały nam wystarczać sztuczne warzywa z supermarketu. Ale żeby na rynek znów trafiła wartościowa żywność, potrzebni są ludzie, którzy ją wyprodukują. I o nich opowiada ta książka. Bohaterowie Agaty Michalak to pasjonaci, którzy często porwali się - dosłownie - z motyką na słońce. Ich determinacja trafiła jednak na podatny grunt. Choć dla wielu Polaków cena wciąż jest czynnikiem decydującym, coraz częściej kupujemy mniej, ale za to lepiej. Chcemy wiedzieć, co jemy, jaką drogę przebyły produkty, które trafiają na nasz stół, a cena za ekologiczną żywność jest łatwiejsza do zaakceptowania, gdy mamy świadomość, że za nią stoi ciężka praca i szacunek dla przyrody. Tak do tego, co robią, podchodzą bohaterowie Michalak: z bezwzględną uczciwością i wielkim przekonaniem, że jedzenie to coś naprawdę wartościowego.
980
_ _
a 664:631.95
980
_ _
a 631.95
980
_ _
a (047)