PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21

CENTRALNY KATALOG KSIĘGOZBIORU

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               


Świat od kuchni : w poszukiwaniu posiłku doskonałego
LDR
02019cam a2200349 i 4500
001
n 20180125101245077474
005
20231214121703.0
008
180125s2011____pl_|||a|||||||000|||pol_d
020
_ _
a 9788377050750
035
_ _
a (OCoLC)750689670
040
_ _
a WA N c WA N d SOCH_SOM
041
1 _
a pol h eng
100
1 _
a Bourdain, Anthony d (1956- ). e Autor 1 n 2008133813
245
1 0
a Świat od kuchni : b w poszukiwaniu posiłku doskonałego / c Anthony Bourdain ; tłumaczenie Jacek Środa.
260
_ _
a Warszawa : b Carta Blanca - Grupa Wydawnicza PWN, c 2011.
300
_ _
a 330, [3] strony : b ilustracje ; c 20 cm.
336
_ _
a Tekst b txt 2 rdacontent
337
_ _
a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia
338
_ _
a Wolumin b nc 2 rdacarrier
490
1 _
a Bieguny
600
1 7
a Bourdain, Anthony d (1956- ) 2 JHP BN
650
_ 7
a Kucharze z Stany Zjednoczone y od 1945 r. 2 JHP BN
655
_ 7
a Pamiętniki amerykańskie y od 1945 r. 2 JHP BN
700
1 _
a Środa, Jacek. e Tłumaczenie 1 n 2009119391
710
2 _
a Carta Blanca. 4 pbl e Wydawca
830
_ 0
a Bieguny 1 t 2009012543
920
_ _
a 978-83-7705-075-0
970
_ _
a Znany szef kuchni Antony Bourdain wyrusza na poszukiwanie posiłku idealnego. Otwiera przed Czytelnikiem drzwi najbardziej zaskakujących restauracji świata, a także opisuje najdziwaczniejsze i najdziwniejsze potrawy.Podczas swej kulinarnej podróży Bourdain dociera do Kambodży, Portugalii, Japonii, Hiszpanii, Wietnamu, Rosji, Francji, Maroka, Wielkiej Brytanii, Meksyku i Zachodniego wybrzeża USA. A co znajduje w menu? Trującą rybę fugu (rybę, która mogą przygotować jedynie kucharze ze specjalną licencją), bijące serce kobry, flaczki z trawą cytrynową, zupę z koziej głowy, bacalao al pil-pil, haggis, ostrygi z La Teste i wiele innych rarytasów.
980
_ _
a 641.5
980
_ _
a 929-051A/Z