PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21
CENTRALNY KATALOG KSIĘGOZBIORU |
Świat od kuchni : w poszukiwaniu posiłku doskonałego
LDR | 02019cam a2200349 i 4500 | |
001 | n 20180125101245077474 | |
005 | 20231214121703.0 | |
008 | 180125s2011____pl_|||a|||||||000|||pol_d | |
020 | a 9788377050750 | |
035 | a (OCoLC)750689670 | |
040 | a WA N c WA N d SOCH_SOM | |
041 | a pol h eng | |
100 | a Bourdain, Anthony d (1956- ). e Autor 1 n 2008133813 | |
245 | a Świat od kuchni : b w poszukiwaniu posiłku doskonałego / c Anthony Bourdain ; tłumaczenie Jacek Środa. | |
260 | a Warszawa : b Carta Blanca - Grupa Wydawnicza PWN, c 2011. | |
300 | a 330, [3] strony : b ilustracje ; c 20 cm. | |
336 | a Tekst b txt 2 rdacontent | |
337 | a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia | |
338 | a Wolumin b nc 2 rdacarrier | |
490 | a Bieguny | |
600 | a Bourdain, Anthony d (1956- ) 2 JHP BN | |
650 | a Kucharze z Stany Zjednoczone y od 1945 r. 2 JHP BN | |
655 | a Pamiętniki amerykańskie y od 1945 r. 2 JHP BN | |
700 | a Środa, Jacek. e Tłumaczenie 1 n 2009119391 | |
710 | a Carta Blanca. 4 pbl e Wydawca | |
830 | a Bieguny 1 t 2009012543 | |
920 | a 978-83-7705-075-0 | |
970 | a Znany szef kuchni Antony Bourdain wyrusza na poszukiwanie posiłku idealnego. Otwiera przed Czytelnikiem drzwi najbardziej zaskakujących restauracji świata, a także opisuje najdziwaczniejsze i najdziwniejsze potrawy.Podczas swej kulinarnej podróży Bourdain dociera do Kambodży, Portugalii, Japonii, Hiszpanii, Wietnamu, Rosji, Francji, Maroka, Wielkiej Brytanii, Meksyku i Zachodniego wybrzeża USA. A co znajduje w menu? Trującą rybę fugu (rybę, która mogą przygotować jedynie kucharze ze specjalną licencją), bijące serce kobry, flaczki z trawą cytrynową, zupę z koziej głowy, bacalao al pil-pil, haggis, ostrygi z La Teste i wiele innych rarytasów. | |
980 | a 641.5 | |
980 | a 929-051A/Z |