PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21
CENTRALNY KATALOG KSIĘGOZBIORU
|
Kuchnia polska według Karola Okrasy
LDR | 01628cam|a2200241|i 4500 | |
001 | n 20181016152616070904 | |
005 | 20231214121857.0 | |
008 | 181016s2016____pl_|||a|||||||000|||pol_d | |
040 | a SOCH_SOM c SOCH_SOM | |
100 | a Okrasa, Karol. e Autor 1 n 2006088598 | |
245 | a Kuchnia polska według Karola Okrasy / c Karol Okrasa. | |
260 | a [miejsce nieznane : b drukarz nieznany, c 2016]. | |
300 | a 266, [6] stron : b ilustracje ; c 25 cm. | |
336 | a Tekst b txt 2 rdacontent | |
337 | a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia | |
338 | a Wolumin b nc 2 rdacarrier | |
500 | a Na okładce: Kuchnia Lidla.pl. | |
650 | a Kucharstwo 2 JHP BN | |
650 | a Kuchnia polska 2 JHP BN | |
655 | a Przepisy kulinarne 2 JHP BN | |
970 | a Karol Okrasa do współpracy zaprosił Grzegorza Russaka, miłośnika kuchni staropolskiej, w tym dań z dziczyzny, Giena Mientkiewicza, amatora polskich serów zagrodowych, Maję Sobczak z Qmam Kasze, propagatorkę potraw wegańskich, Panią Grażynę Wyrwas z Kaszub - animatorkę kultury, która specjalizuje się w tradycyjnych przepisach kaszubskich oraz Dorotę Wellman, dziennikarkę, entuzjastkę gotowania, autorkę książek. W najnowszej książce Lidla znajdziemy zarówno fakty i przepisy o kuchni polskiej, jak również ciekawostki i osobiste wspomnienia - gospodarza i zaproszonych gości.Atutem książki mają być też ilustracje autorstwa Andrzeja Pągowskiego, znanego szerszej publiczności z ponad tysiąca plakatów, m.in. filmowych i teatralnych. | |
980 | a 641.55/.56 |