PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21
CENTRALNY KATALOG KSIĘGOZBIORU |
Pyszne kolacje
LDR | 02287cam a2200325 i 4500 | |
001 | n 20181122134248028956 | |
005 | 20231214121919.0 | |
008 | 181122s2018____pl_|||a|||||||000|||pol_d | |
020 | a 9788324048410 | |
040 | a WA N c WA N d SOCH_SOM | |
100 | a Starmach, Anna d (1987- ). e Autor | |
245 | a Pyszne kolacje / c Anna Starmach ; rozdział "O winie" Bogumiła Wiśniewska. | |
260 | a Kraków : b Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, c 2018. | |
300 | a 151, [8] stron : b ilustracje ; c 20 cm. | |
336 | a Tekst b txt 2 rdacontent | |
336 | a Obraz b sti 2 rdacontent | |
337 | a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia | |
338 | a Wolumin b nc 2 rdacarrier | |
500 | a Na okładce podtytuł: 60 przepisów na idealną kolację oraz: Jak dobierać i smakować wino : praktyczne porady. | |
501 | a Współwydane: O winie : kilka praktycznych wskazówek / Bogumiła Wiśniewska. | |
650 | a Kolacje 2 JHP BN | |
650 | a Potrawy szybkie i łatwe 2 JHP BN | |
655 | a Książki kucharskie 2 JHP BN | |
655 | a Przepisy kulinarne 2 JHP BN | |
700 | a Wiśniewska, Bogumiła c (blogerka). t O winie. | |
710 | a Społeczny Instytut Wydawniczy Znak. 4 pbl. e Wydawca | |
920 | a 978-83-240-4841-0 | |
970 | a Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, dzieli się swoimi najlepszymi pomysłami na wyjątkowe kolacje.Pachnące świeżymi ziołami pasty i hummusy, apetyczne zapiekanki i smakowite tosty, do tego pieczone warzywa z aromatycznym farszem, lekkie, soczyste sałatki albo sycące naleśniki. I jeszcze coś, co osłodzi twój wieczór: pyszny deser w postaci kruchych ciasteczek lub owoców pod gorącą kruszonką.Kolacja to często jedyna okazja w ciągu zabieganego tygodnia, aby spotkać się przy jednym stole. Warto się postarać, by był to czas wyjątkowy. "Pyszne kolacje" to zestaw kulinarnych pewniaków. Przepisów, dzięki którym szybko i z łatwo dostępnych składników wyczarujesz wspaniały posiłek dla siebie i swoich bliskich.W książce znajdziesz też praktyczne porady, jak dobrać odpowiednie wino do potrawy, jak je smakować i przechowywać, aby móc w pełni cieszyć się jego walorami. | |
980 | a 641.55/.56 |