PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21
KATALOG KSIĘGOZBIORU WYPOŻYCZALNI DLA DOROSŁYCH I MŁODZIEŻY
|
Make cooking easier : przepisy na cztery pory roku
LDR | 03026cam a2200313 i 4500 | |
001 | n 20191119104315004535 | |
005 | 20231214122206.0 | |
008 | 191119s2014____pl_|||a|||||||001|||pol_d | |
003 | MATEO_Group | |
020 | a 9788378186236 | |
035 | a MD..20191119103855070904. | |
040 | a TWA d BOL d SWD d PIE d SOCH_SOM | |
100 | a Cudny, Zofia. e Autor | |
245 | a Make cooking easier : b przepisy na cztery pory roku / c Zosia Cudny. | |
250 | a Wydanie 1, dodruk. | |
260 | a Poznań : b Dom Wydawniczy Rebis, c 2014. | |
300 | a 183 strony : b ilustracje ; c 24 cm. | |
336 | a Tekst b txt 2 rdacontent | |
337 | a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia | |
338 | a Wolumin b nc 2 rdacarrier | |
504 | a Indeks. | |
655 | a Książki kucharskie 2 JHP BN | |
655 | a Przepisy kulinarne 2 JHP BN | |
710 | a Dom Wydawniczy Rebis. 4 pbl e Wydawca | |
920 | a 978-83-7818-623-6 | |
970 | a Make cooking easier" to książka kucharska z przepisami na cztery pory roku. Wraz z nią, w kuchni znajdzie swoje miejsce każdy pasjonat gotowania i pieczenia.Spośród wielu dostępnych książek kucharskich warto wybierać te, które będą jak najbardziej uniwersalne i pasujące do charakteru naszej kuchni. Make cooking easier" jest pozycją obowiązkową dla każdego pasjonata gotowania, przepisy w niej zawarte przygotowane są z dużą starannością i dokładnością.Aż trudno uwierzyć jak wiele przydatnych porad można znaleźć w jednej książce przeznaczonej do użytku kuchennego. Żadne z dań nie wymaga nadzwyczajnych umiejętności ani sprzętów, których nie posiadamy w każdym domowym gospodarstwie. Zosia Cudny kierowała się zasadą: zdrowo, ale i smacznie. W niniejszej książce kucharskiej nie znajdziemy sposobów na przyrządzenie popularnych fast foodów, znajdziemy za to przepisy na proste przekąski i nieskomplikowane obiady. Wszystkie posiłki są dobrze zbilansowane i stanowią przemyślane elementy zdrowego odżywiania. Nie trzeba wielkiej ilości chemii, aby wyczarować na stole prawdziwe dzieło sztuki, wystarczą tylko i wyłącznie naturalne składniki. Tutaj wszystko działa zgodnie z naturą.W książce znajdziemy przepisy na cztery pory roku, w zależności od tego, co widzimy za oknem, możemy wyczarować orzeźwiające lub rozgrzewające dania. Nie ma problemu zciepłą, pożywną zupą na zimowy wieczór, tak samo jak z letnim i lekkim chłodnikiem w cieplejsze dni. Każdy znajdzie coś dla siebie, jednocześnie wykorzystując sezonowe owoce i warzywa, co zdecydowanie zmniejszy koszty przygotowania posiłków. Zdrowe przepisy zachęcą nawet i małego niejadka do spróbowania czegoś innego niż chipsy czy słodycze, również ze względu na kolorowy i pomysłowy sposób przyrządzenia. Dzięki lekturze dowiesz się jak przygotować domowe gofry, grillowanego pstrąga czy domowe spaghetti. | |
980 | a 641.55/.56 |