PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21

KATALOG KSIĘGOZBIORU WYPOŻYCZALNI DLA DOROSŁYCH I MŁODZIEŻY

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               


Make cooking easier : przepisy na cztery pory roku
LDR
03026cam a2200313 i 4500
001
n 20191119104315004535
005
20231214122206.0
008
191119s2014____pl_|||a|||||||001|||pol_d
003
_ _
MATEO_Group
020
_ _
a 9788378186236
035
_ _
a MD..20191119103855070904.
040
_ _
a TWA d BOL d SWD d PIE d SOCH_SOM
100
1 _
a Cudny, Zofia. e Autor
245
1 0
a Make cooking easier : b przepisy na cztery pory roku / c Zosia Cudny.
250
_ _
a Wydanie 1, dodruk.
260
_ _
a Poznań : b Dom Wydawniczy Rebis, c 2014.
300
_ _
a 183 strony : b ilustracje ; c 24 cm.
336
_ _
a Tekst b txt 2 rdacontent
337
_ _
a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia
338
_ _
a Wolumin b nc 2 rdacarrier
504
_ _
a Indeks.
655
_ 7
a Książki kucharskie 2 JHP BN
655
_ 7
a Przepisy kulinarne 2 JHP BN
710
2 _
a Dom Wydawniczy Rebis. 4 pbl e Wydawca
920
_ _
a 978-83-7818-623-6
970
_ _
a Make cooking easier" to książka kucharska z przepisami na cztery pory roku. Wraz z nią, w kuchni znajdzie swoje miejsce każdy pasjonat gotowania i pieczenia.Spośród wielu dostępnych książek kucharskich warto wybierać te, które będą jak najbardziej uniwersalne i pasujące do charakteru naszej kuchni. Make cooking easier" jest pozycją obowiązkową dla każdego pasjonata gotowania, przepisy w niej zawarte przygotowane są z dużą starannością i dokładnością.Aż trudno uwierzyć jak wiele przydatnych porad można znaleźć w jednej książce przeznaczonej do użytku kuchennego. Żadne z dań nie wymaga nadzwyczajnych umiejętności ani sprzętów, których nie posiadamy w każdym domowym gospodarstwie. Zosia Cudny kierowała się zasadą: zdrowo, ale i smacznie. W niniejszej książce kucharskiej nie znajdziemy sposobów na przyrządzenie popularnych fast foodów, znajdziemy za to przepisy na proste przekąski i nieskomplikowane obiady. Wszystkie posiłki są dobrze zbilansowane i stanowią przemyślane elementy zdrowego odżywiania. Nie trzeba wielkiej ilości chemii, aby wyczarować na stole prawdziwe dzieło sztuki, wystarczą tylko i wyłącznie naturalne składniki. Tutaj wszystko działa zgodnie z naturą.W książce znajdziemy przepisy na cztery pory roku, w zależności od tego, co widzimy za oknem, możemy wyczarować orzeźwiające lub rozgrzewające dania. Nie ma problemu zciepłą, pożywną zupą na zimowy wieczór, tak samo jak z letnim i lekkim chłodnikiem w cieplejsze dni. Każdy znajdzie coś dla siebie, jednocześnie wykorzystując sezonowe owoce i warzywa, co zdecydowanie zmniejszy koszty przygotowania posiłków. Zdrowe przepisy zachęcą nawet i małego niejadka do spróbowania czegoś innego niż chipsy czy słodycze, również ze względu na kolorowy i pomysłowy sposób przyrządzenia. Dzięki lekturze dowiesz się jak przygotować domowe gofry, grillowanego pstrąga czy domowe spaghetti.
980
_ _
a 641.55/.56