PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21

CENTRALNY KATALOG KSIĘGOZBIORU

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               


Suszonki : zachowaj smak na dłużej
LDR
03109cam a2200397|i 4500
001
n 20191125115007037354
005
20231214122210.0
008
191125s2019____pl_|||a|||||||000|||pol_d
003
_ _
MATEO_Group
020
_ _
a 9788381321259
035
_ _
a MD..20180126124459087145.
040
_ _
a WAR_WES c WAR_WES d SOCH_SOM
041
1 _
a pol h eng
100
1 _
a Marrone, Teresa. e Autor
245
1 0
a Suszonki : b zachowaj smak na dłużej / c Teresa Marrone ; zdjęcia: Adam De Tour ; tłumaczenie: Justyna Rudnik, Agata Trzcińska-Hildebrandt.
260
_ _
a Warszawa : b Wydawnictwo Zwierciadło, c 2019.
300
_ _
a 292, [3] strony : b ilustracje ; c 24 cm.
336
_ _
a Tekst b txt 2 rdacontent
337
_ _
a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia
338
_ _
a Wolumin b nc 2 rdacarrier
500
_ _
a Na okładce : ziołowe herbarty, kandyzowane owoce, marynaty, sosy i dipy, muesli i płatki śniadaniowe, batoniki z suszonych owoców.
650
_ 7
a Owoce x kucharstwo i przetwórstwo 2 JHP BN
650
_ 7
a Przetwory owocowo-warzywne 2 JHP BN
650
_ 7
a Warzywa x kucharstwo i przetwórstwo 2 JHP BN
655
_ 7
a Przepisy kulinarne 2 JHP BN
700
1 _
a De Tour, Adam. e Fotografie
700
1 _
a Rudnik, Justyna. e Tłumaczenie 1 n 2014130203
700
1 _
a Trzcińska-Hildebrandt, Agata. e Tłumaczenie 1 n 2006082548
710
2 _
a Wydawnictwo Zwierciadło. 4 pbl e Wydawca 1 n 2013022983
910
_ _
a suszonki - przepisy a suszenie warzyw i owoców
920
_ _
a 978-83-8132-125-9
970
_ _
a Jak zrobić kalafiorowy popcorn, pikantny ocet ryżowy, herbatę z dzikiej róży, batoniki z suszonych owoców i mieszankę ziołową z chili? Jak przygotować pożywne i smaczne przekąski owocowo-czekoladowe, muesli i płatki owocowe? Z czego sporządzić minestrone, bulion warzywny i sos barbecue? Niezbędnik dla wszystkich, którzy chcą uzupełnić spiżarnię, zachować nadwyżkę produktów z własnego ogrodu lub przyszykować się do wyjazdu na kemping, wyprawę górską czy daleką podróż.Suszenie pożywienia to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Jest to jednocześnie prosty i tani sposób przechowywania produktów spożywczych. Dzięki tej metodzie jedzenie zachowuje większość cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów. Zobacz jak łatwo można wysuszyć wszystko od arbuza i ananasa po pomidory i zioła. Sprawdź jak przygotować do suszenia wołowinę, jagnięcinę i mięso z drobiu. Bogato ilustrowany poradnik zawiera niezbędne informacje dla wszystkich zainteresowanych alternatywnymi metodami przetwarzania i przechowywania żywności. Autorka pokazuje krok po kroku jak przygotować warzywa i owoce do suszenia, jakie sposoby obróbki wybrać dla każdego rodzaju pożywienia. Zachęca do korzystania z przepisów kulinarnych i dodawania suszonek do zup, gulaszy, ciast i ciasteczek.
980
_ _
a 641.55/.56
980
_ _
a 664