PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21
CENTRALNY KATALOG KSIĘGOZBIORU
|
Suszonki : zachowaj smak na dłużej
LDR | 03109cam a2200397|i 4500 | |
001 | n 20191125115007037354 | |
005 | 20231214122210.0 | |
008 | 191125s2019____pl_|||a|||||||000|||pol_d | |
003 | MATEO_Group | |
020 | a 9788381321259 | |
035 | a MD..20180126124459087145. | |
040 | a WAR_WES c WAR_WES d SOCH_SOM | |
041 | a pol h eng | |
100 | a Marrone, Teresa. e Autor | |
245 | a Suszonki : b zachowaj smak na dłużej / c Teresa Marrone ; zdjęcia: Adam De Tour ; tłumaczenie: Justyna Rudnik, Agata Trzcińska-Hildebrandt. | |
260 | a Warszawa : b Wydawnictwo Zwierciadło, c 2019. | |
300 | a 292, [3] strony : b ilustracje ; c 24 cm. | |
336 | a Tekst b txt 2 rdacontent | |
337 | a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia | |
338 | a Wolumin b nc 2 rdacarrier | |
500 | a Na okładce : ziołowe herbarty, kandyzowane owoce, marynaty, sosy i dipy, muesli i płatki śniadaniowe, batoniki z suszonych owoców. | |
650 | a Owoce x kucharstwo i przetwórstwo 2 JHP BN | |
650 | a Przetwory owocowo-warzywne 2 JHP BN | |
650 | a Warzywa x kucharstwo i przetwórstwo 2 JHP BN | |
655 | a Przepisy kulinarne 2 JHP BN | |
700 | a De Tour, Adam. e Fotografie | |
700 | a Rudnik, Justyna. e Tłumaczenie 1 n 2014130203 | |
700 | a Trzcińska-Hildebrandt, Agata. e Tłumaczenie 1 n 2006082548 | |
710 | a Wydawnictwo Zwierciadło. 4 pbl e Wydawca 1 n 2013022983 | |
910 | a suszonki - przepisy a suszenie warzyw i owoców | |
920 | a 978-83-8132-125-9 | |
970 | a Jak zrobić kalafiorowy popcorn, pikantny ocet ryżowy, herbatę z dzikiej róży, batoniki z suszonych owoców i mieszankę ziołową z chili? Jak przygotować pożywne i smaczne przekąski owocowo-czekoladowe, muesli i płatki owocowe? Z czego sporządzić minestrone, bulion warzywny i sos barbecue? Niezbędnik dla wszystkich, którzy chcą uzupełnić spiżarnię, zachować nadwyżkę produktów z własnego ogrodu lub przyszykować się do wyjazdu na kemping, wyprawę górską czy daleką podróż.Suszenie pożywienia to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Jest to jednocześnie prosty i tani sposób przechowywania produktów spożywczych. Dzięki tej metodzie jedzenie zachowuje większość cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów. Zobacz jak łatwo można wysuszyć wszystko od arbuza i ananasa po pomidory i zioła. Sprawdź jak przygotować do suszenia wołowinę, jagnięcinę i mięso z drobiu. Bogato ilustrowany poradnik zawiera niezbędne informacje dla wszystkich zainteresowanych alternatywnymi metodami przetwarzania i przechowywania żywności. Autorka pokazuje krok po kroku jak przygotować warzywa i owoce do suszenia, jakie sposoby obróbki wybrać dla każdego rodzaju pożywienia. Zachęca do korzystania z przepisów kulinarnych i dodawania suszonek do zup, gulaszy, ciast i ciasteczek. | |
980 | a 641.55/.56 | |
980 | a 664 |