PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21

KATALOG KSIĘGOZBIORU WYPOŻYCZALNI DLA DOROSŁYCH I MŁODZIEŻY

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               


Istota ryżu : o duszy japońskiego jedzenia
LDR
05560cam a2200397|i 4500
001
n 20230102141741096195
003
_ _
MATEO_Group
005
20240426134350.0
008
230102s2018 pl ||||| |||||000|||pol d
020
_ _
a 9788301197889
035
_ _
a MD..20230102141741096195.
040
_ _
a WR U/MB c WR U/MBs d WR U/mw e rda d WAR_BIA d SOCH_SOM
041
1 _
a pol h eng
100
1 _
a Booth, Michael. e Autor 1 n 2012166840
245
1 0
a Istota ryżu : b o duszy japońskiego jedzenia / c Michael Booth ; tłumaczyła Magdalena Rabsztyn-Anioł.
260
_ _
a Warszawa : b Wydawnictwo Naukowe PWN, c 2018.
300
_ _
a 380, [1] stron ; c 21 cm.
336
_ _
a Tekst b txt 2 rdacontent
337
_ _
a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia
338
_ _
a Wolumin b nc 2 rdacarrier
500
_ _
a Japońsko-polski słowniczek pojęć kulinarnych na stronach 375-381.
650
_ 7
a Kultura stołu z Japonia 2 JHP BN
650
_ 7
a Kuchnia japońska 2 JHP BN
650
_ 7
a Obyczaje z Japonia 2 JHP BN
651
_ 7
a Japonia x życie codzienne 2 JHP BN
655
_ 7
a Reportaż angielski y 21 w. 2 JHP BN
700
1 _
a Rabsztyn, Magdalena. e Tłumaczenie 1 n 2004252581
710
2 _
a Wydawnictwo Naukowe PWN. 4 pbl e Wydawca 1 n 01072524
920
_ _
a 978-83-01-19788-9
970
_ _
a Poznajcie oszałamiające bogactwo japońskiej kuchni - jej smaków, zapachów i rytuałów! Autor książki Sushi i cała reszta po dziesięciu latach zapragnął wrócić do Japonii, żeby głębiej wniknąć w kulturę jedzenia tego kraju i lepiej poznać jego mieszkańców. W nieco ponad trzy miesiące Michael Booth wraz z rodziną przejeżdża cały kraj: od podzwrotnikowej Okinawy na południu po Hokkaido na chłodnej północy - dla wielu Japończyków "koniec świata", za którym znajdują się zamarznięte morza i mroźna Rosja. Na radarze podróżników są również Nagoja, Gifu, Nagano i japoński region winiarski Yamanashi. Po drodze poznają nadzwyczaj wyrafinowany pejzaż kulinarny Japonii, jedzą obiad z zawodnikami sumo, poznają najsłynniejsze gwiazdy japońskiego telewizyjnego programu kulinarnego, odkrywają sekrety stulatków z Okinawy obchodzących kolejne trzycyfrowe urodziny i dowiadują się, na czym polega istota ryżu.
980
_ _
a 392.8(520)
980
_ _
a 641.5
980
_ _
a (047)