PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21
KATALOG KSIĘGOZBIORU WYPOŻYCZALNI DLA DOROSŁYCH I MŁODZIEŻY |
Istota ryżu : o duszy japońskiego jedzenia
LDR | 05560cam a2200397|i 4500 | |
001 | n 20230102141741096195 | |
003 | MATEO_Group | |
005 | 20240426134350.0 | |
008 | 230102s2018 pl ||||| |||||000|||pol d | |
020 | a 9788301197889 | |
035 | a MD..20230102141741096195. | |
040 | a WR U/MB c WR U/MBs d WR U/mw e rda d WAR_BIA d SOCH_SOM | |
041 | a pol h eng | |
100 | a Booth, Michael. e Autor 1 n 2012166840 | |
245 | a Istota ryżu : b o duszy japońskiego jedzenia / c Michael Booth ; tłumaczyła Magdalena Rabsztyn-Anioł. | |
260 | a Warszawa : b Wydawnictwo Naukowe PWN, c 2018. | |
300 | a 380, [1] stron ; c 21 cm. | |
336 | a Tekst b txt 2 rdacontent | |
337 | a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia | |
338 | a Wolumin b nc 2 rdacarrier | |
500 | a Japońsko-polski słowniczek pojęć kulinarnych na stronach 375-381. | |
650 | a Kultura stołu z Japonia 2 JHP BN | |
650 | a Kuchnia japońska 2 JHP BN | |
650 | a Obyczaje z Japonia 2 JHP BN | |
651 | a Japonia x życie codzienne 2 JHP BN | |
655 | a Reportaż angielski y 21 w. 2 JHP BN | |
700 | a Rabsztyn, Magdalena. e Tłumaczenie 1 n 2004252581 | |
710 | a Wydawnictwo Naukowe PWN. 4 pbl e Wydawca 1 n 01072524 | |
920 | a 978-83-01-19788-9 | |
970 | a Poznajcie oszałamiające bogactwo japońskiej kuchni - jej smaków, zapachów i rytuałów! Autor książki Sushi i cała reszta po dziesięciu latach zapragnął wrócić do Japonii, żeby głębiej wniknąć w kulturę jedzenia tego kraju i lepiej poznać jego mieszkańców. W nieco ponad trzy miesiące Michael Booth wraz z rodziną przejeżdża cały kraj: od podzwrotnikowej Okinawy na południu po Hokkaido na chłodnej północy - dla wielu Japończyków "koniec świata", za którym znajdują się zamarznięte morza i mroźna Rosja. Na radarze podróżników są również Nagoja, Gifu, Nagano i japoński region winiarski Yamanashi. Po drodze poznają nadzwyczaj wyrafinowany pejzaż kulinarny Japonii, jedzą obiad z zawodnikami sumo, poznają najsłynniejsze gwiazdy japońskiego telewizyjnego programu kulinarnego, odkrywają sekrety stulatków z Okinawy obchodzących kolejne trzycyfrowe urodziny i dowiadują się, na czym polega istota ryżu. | |
980 | a 392.8(520) | |
980 | a 641.5 | |
980 | a (047) |