PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21
KATALOG KSIĘGOZBIORU WYPOŻYCZALNI DLA DOROSŁYCH I MŁODZIEŻY |
Gotuję, nie marnuję : kuchnia zero waste po polsku
LDR | 01961cam a2200277 i 4500 | |
001 | n 20181010130220079048 | |
005 | 20231214121853.0 | |
008 | 181010syrig____pl_|||a|||||||000|||pol_d | |
003 | NUKAT | |
020 | a 9788328053045 | |
035 | a xx004285017 | |
040 | a SZCZ M/RK c SZCZ M/RK d WAR_BSR e rda d SOCH_SOM | |
100 | a Majcher, Sylwia. e Autor | |
245 | a Gotuję, nie marnuję : b kuchnia zero waste po polsku / c Sylwia Majcher. | |
260 | a Warszawa : b Buchmann - Grupa Wydawnicza Foksal, c copyright 2018. | |
300 | a 199, [9] stron : b ilustracje ; c 25 cm. | |
336 | a Tekst b txt 2 rdacontent | |
337 | a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia | |
338 | a Wolumin b nc 2 rdacarrier | |
650 | a Żywność x higiena 2 JHP BN | |
655 | a Przepisy kulinarne 2 JHP BN | |
710 | a Grupa Wydawnicza Foksal. 4 pbl e Wydawca | |
920 | a 978-83-280-5304-5 | |
970 | a Czy wiesz, że do śmietników na całym świecie trafia 1,3 miliarda ton żywności rocznie?Polacy produkują ponad 280 kg śmieci na osobę rocznie! Sylwia Majcher, dziennikarka i blogerka, przekonuje, że resztki zamiast do kosza, mogą trafić na talerze!Filozofia Zero Waste staje się coraz popularniejszym nurtem, a coraz więcej osób decyduje się świadomie minimalizować produkcję odpadów w swoim życiu. Korzystając z kreatywnych koncepcji na niemarnowanie jedzenia, przyczynisz się do dbania o środowisko oraz odczujesz zmianę na plus w swoim portfelu.W książce znajdziesz nie tylko fantastyczne przepisy na dania z resztek, ale także pomoc w planowaniu jadłospisu i układaniu listy zakupów. Dowiesz się, jak ograniczyć kupowanie za dużej ilości jedzenia, a także jak najlepiej przechowywać produkty spożywcze. Co i jak mrozić, kisić, pasteryzować, suszyć i jak odczytywać datę ważności konkretnych pokarmów - aby tylko nie wyrzucać! | |
980 | a 641.5 |