PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21
KATALOG KSIĘGOZBIORU WYPOŻYCZALNI DLA DOROSŁYCH I MŁODZIEŻY |
Cholesterol pod kontrolą
LDR | 02242cam a2200313 i 4500 | |
001 | n 20231212120225087145 | |
005 | 20231214123059.0 | |
008 | 231212syrig____pl_|||||_|||||001|||pol_d | |
003 | MATEO_Group | |
020 | a 9788381515146 | |
035 | a MD..20231212113434096195. | |
040 | a WA N c WA N d WA N d SOCH_SOM | |
100 | a Lewandowska, Agata. e Autor | |
245 | a Cholesterol pod kontrolą / c Agata Lewandowska. | |
260 | a Warszawa : b Wydawnictwo RM, c copyright 2023. | |
300 | a 187, [5] stron ; c 24 cm. | |
336 | a Tekst b txt 2 rdacontent | |
337 | a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia | |
338 | a Wolumin b nc 2 rdacarrier | |
504 | a Bibliografia, netografia na stronach [190-191]. Indeks. | |
650 | a Cholesterol x zwalczanie 2 JHP BN | |
650 | a Potrawy dietetyczne 2 JHP BN | |
650 | a Odżywianie x higiena 2 JHP BN | |
655 | a Przepisy kulinarne 2 JHP BN | |
710 | a Wydawnictwo RM. 4 pbl e Wydawca | |
920 | a 978-83-8151-514-6 | |
970 | a Zadbaj o prawidłowy poziom cholesterolu - twoje serce jest tego warte! To, co jemy, przekłada się na to, czy mamy właściwy poziom cholesterolu. W tej książce podpowiem, jak w nieuciążliwy sposób zmienić nawyki żywieniowe na zdrowsze. Nie dam więc sztywnych nakazów i zakazów ani celów dietetycznych, których realizacji nie umiesz sobie nawet wyobrazić. Obiecuję też, że nie musisz wcale głodować, wprowadzać restrykcyjnych zmian ani rezygnować ze smacznej kuchni. Znajdziesz tu kilkadziesiąt przepisów na zdrowe i pyszne dania, dzięki którym zadbasz o prawidłowy poziom cholesterolu we krwi. Dowiesz się także: jak komponować zdrowe i smaczne posiłki; czym zastępować niektóre składniki pokarmowe podnoszące cholesterol; jak stopniowo zmieniać nawyki żywieniowe i dostosować zdrową dietę do swoich upodobań. Poznasz także odpowiedzi na najbardziej nurtujące pytania: ile jajek jeść tygodniowo, czy na diecie niskocholesterolowej można pozwolić sobie na ser, jak w świetle nowych badań wygląda odwieczny spór "masło czy margaryna" i jaie produkty pomagają obniżać cholesterol. | |
980 | a 641.56-056.24 |