PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21
KATALOG KSIĘGOZBIORU WYPOŻYCZALNI DLA DOROSŁYCH I MŁODZIEŻY |
Jadłonomia po polsku
LDR | 02128cam a2200325 i 4500 | |
001 | n 20200619111446077474 | |
005 | 20231214122323.0 | |
008 | 200619s2020____pl_|||a|||||||000|||pol_d | |
003 | MATEO_Group | |
020 | a 9788366335875 | |
035 | a MD..20200619111446077474. | |
040 | a SOCH_SOM c SOCH_SOM | |
100 | a Dymek, Marta. e Autor 1 n 98012844 | |
245 | a Jadłonomia po polsku / c Marta Dymek. | |
260 | a Warszawa : b Wydawnictwo Marginesy, c 2020. | |
300 | a 279, [1] strona : b ilustracje ; c 30 cm. | |
336 | a Tekst b txt 2 rdacontent | |
337 | a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia | |
338 | a Wolumin b nc 2 rdacarrier | |
500 | a Indeks. | |
650 | a Weganizm 2 JHP BN | |
650 | a Wegetarianizm 2 JHP BN | |
655 | a Książki kucharskie 2 JHP BN | |
655 | a Przepisy kulinarne 2 JHP BN | |
710 | a Wydawnictwo Marginesy. 4 pbl e Wydawca 1 n 2014020159 | |
920 | a 978-83-66335-87-5 | |
970 | a Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników.Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków.Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi.W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć - jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, a na deser gryczaną granolę.Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni.A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu - w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami. | |
980 | a 641.564 | |
980 | a 641.55/.56 |