PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21

KATALOG KSIĘGOZBIORU ODDZIAŁU DLA DZIECI NR 1

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               


Chlebek i bułeczki
LDR
02619cam a2200385 i 4500
001
n 20220223121106030195
005
20231214122632.0
008
220223syrig____pl_|||a|||||||000|||pol_d
003
_ _
MATEO_Group
020
_ _
a 9788327669162
035
_ _
a MD..20220223121106030195.
040
_ _
a WA N c WA N d WA N d KR U d SOCH_SOM
041
1 _
a pol h fre
100
1 _
a Laurent, Françoise. e Autor
245
1 0
a Chlebek i bułeczki / c tekst: Françoise Laurent ; ilustracje: Nicolas Gouny ; przekład: Katarzyna Grzyb.
260
_ _
a Warszawa : b Harperkids - HarperCollins Polska, c copyright 2022.
300
_ _
a 29, [7] stron : b ilustracje ; c 27 cm.
336
_ _
a Tekst b txt 2 rdacontent
336
_ _
a Obraz b sti 2 rdacontent
337
_ _
a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia
338
_ _
a Wolumin b nc 2 rdacarrier
490
1 _
a Akademia Mądrego Dziecka. Wiem co jem!
650
_ 7
a Odżywianie x higiena 2 JHP BN
650
_ 7
a Pieczywo 2 JHP BN
655
_ 7
a Wydawnictwa dla dzieci 2 JHP BN
700
1 _
a Gouny, Nicolas d (1973- ) e Ilustracje
700
1 _
a Grzyb, Katarzyna. e Tłumaczenie 1 n 2007004666
710
2 _
a HarperCollins Polska. 4 pbl e Wydawca
830
_ 0
a Akademia Mądrego Dziecka. p Wiem co jem!
920
_ _
a 978-83-276-6916-2
970
_ _
a Wiadomo, że do chleba trzeba mąki, ale skąd się ona właściwie bierze? Jak kiedyś uprawiano zboże, a jak robi się to dziś? Co się dzieje w młynie? Czym różnią się mąki i dlaczego te ciemniejsze są zdrowsze? Jakie pieczywo je się w różnych zakątkach świata i dlaczego trzeba unikać takiego, które ma w składzie konserwanty?"Wiem, co jem!" to nowa edukacyjna seria dla dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym, pełna zabawnych ilustracji i ciekawostek o jedzeniu. Z książek dzieci dowiedzą się, jak rosną podstawowe owoce, warzywa i zboża; jak są zbierane i przetwarzane; i jak trafiają do sklepów i na talerze.Zabawne ilustracje i proste teksty ułatwiają zrozumienie treści oraz pomagają oswoić się z nielubianymi produktami i zachęcają do próbowania nowych smaków. Książki z serii "Chcę wiedzieć" kształtują dobre nawyki żywieniowe i uczą, jak jeść zdrowo. Autorzy w prosty sposób wyjaśniają, czym są składniki odżywcze czy kalorie, zachęcając do zdrowego jedzenia.W serii "Wiem, co jem" ukazały się dotychczas: "Chlebek", "Czekolada", "Pomidory", "Banany".
980
_ _
a 664.6