PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21
KATALOG KSIĘGOZBIORU FILII NR 3 |
Jeść zdrowiej i żyć dłużej : żywienie osób w starszym wieku
LDR | 02280cam a2200313 i 4500 | |
001 | n 20200909091325070555 | |
005 | 20231214122340.0 | |
008 | 200909s2019____pl_|||a|||||||000|||pol_d | |
003 | MATEO_Group | |
020 | a 4056489120612 | |
035 | a MD..20150731143935036402. | |
040 | a WAR_WOL/HSC c WAR_WOL/HSC d WAR_WOL/HSC d WAR_WOL/DO d SOCH_SOM | |
100 | a Jarosz, Mirosław Jerzy. e Autor 1 n 2002018139 | |
245 | a Jeść zdrowiej i żyć dłużej : b żywienie osób w starszym wieku / c Mirosław Jarosz ; przepisy Karola Okrasy. | |
260 | a Jankowice : b Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej ; b Lidl Sp. z o.o., c [2019]. | |
300 | a 255, [1] strona : b ilustracje ; c 26 cm. | |
336 | a Tekst b txt 2 rdacontent | |
337 | a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia | |
338 | a Wolumin b nc 2 rdacarrier | |
650 | a Odżywianie x higiena 2 JHP BN | |
655 | a Przepisy kulinarne 2 JHP BN | |
700 | a Okrasa, Karol. e Autor 1 n 2006088598 | |
710 | a Lidl Polska. 4 pbl e Wydawca | |
710 | a Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej. 4 pbl e Wydawca | |
920 | a 4056489120612 | |
970 | a Misja zdrowie!Lidl Polska wie, że każda grupa wiekowa ma inne potrzeby żywieniowe, dlatego dedykuje najnowszą pozycję osobom starszym.Seniorzy to grupa, dla której kwestie prawidłowego odżywiania są szczególnie ważne, a jednocześnie rzadko w odniesieniu do niej poruszane. Zmiana nawyków żywieniowych osób w tym wieku jest niełatwa, ale konieczna. Według badań blisko 70 chorób, na które cierpią osoby starsze, jest wynikiem złego odżywiania."Zawarte w książce porady i przepisy oparte są na Piramidzie Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej dla osób w wieku starszym, która została opracowana przez Instytut Żywności i Żywienia w 2017 r. na podstawie najbardziej aktualnych zaleceń WHO. Podstawą piramidy jest oczywiście ruch, odpowiednie nawodnienie oraz właściwa ilość warzyw i owoców. To prosty przepis na dłuższe życie! Dzięki współpracy z Lidlem możemy szerzyć tę wiedzę" - zaznacza prof. dr hab. n. med. Mirosław Jarosz, dyrektor Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej. | |
980 | a 613.2 | |
980 | a 641.55/.56 |