Pachnąca morzem i pomarańczami hiszpańska paella albo wietnamska zupa pho pełna makaronu ryżowego, imbiru i papryczek chilli. Somalijskie cambuulo z ryżem i fasolą w sosie pomidorowym z dodatkiem kilku kropel oleju sezamowego, a może australijski ferburger z sarniną i śliwkowym chutney. Meksykańskie empadenas wypełnione chorizo i chilli lub kanadyjskie poutine, czyli dwukrotnie smażone frytki w sosie pieczeniowym ze skrzypiącym serem i szarpaną wołowiną. Cieknie Wam już ślinka? Nie traćcie czasu i ruszajcie za szefem Wincentym odkrywać smaki świata (i uczyć się gotować). Smacznego!
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Cześć! Mam na imię Justyna. Od 4 lat prowadzę bloga "Nastoletnie wypiekanie". Dla nastolatków, ale i każdego, kto jest zainteresowany pieczeniem. Znajdziesz tam przepisy dla tych, co zaczynają swoją przygodę z piekarnikiem i dla tych, co świetnie pieką.
Kolejna część kulinarnych przygód Ignasia Ziółki. Ignaś Ziółko i jego pies Kminek otwierają Bardzo Smaczną Księgę i przenoszą się do warzywniaka. Przeżywają w nim przygodę, która pachnie jak koperek, smakuje jak marchewka i jest miękka jak papka z zielonego groszku. Przez kilka dni przygotowują kolorowe i zdrowe potrawy. Próbują znaleźć odpowiedzi na warzywne pytania: Dlaczego należy jeść cebulę? Czy od marchewki zęby stają się marchewkowe? Czy brukselka ma coś wspólnego z Brukselą? I czy ogórki lubią być zamknięte w słojach z czosnkiem i chrzanem?
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni